omlet_przekładany

Czekoladowy przekładaniec z nadzieniem

Czy zauważyliście, że gdy rozpoczniecie dzień od pysznego i zdrowego śniadania to perspektywa na resztę dnia jest od razu lepsza? Ja myślę dokładnie w taki sposób 🙂 Dodatkowo dzisiejsza propozycja śniadania, to oczywiście posiłek wspierający odporność Waszego organizmu!

Bazą każdego omletu są jajka i to o nich słów kilka w dzisiejszym wpisie. Są źródłem: fosforu, żelaza, wapnia, potasu, magnezu, selenu, witamin A, D, E, K, B12, kwasu foliowego oraz kwasów omega-3 jak i pełnowartościowego białka. Zjedzenie już jednego jajka zapewnia prawie ¼ dziennego zapotrzebowania na selen! On w połączeniu z pozostałymi witaminami i składnikami mineralnymi to składnik dla prawidłowej pracy układu immunologicznego.

Jeśli codziennie skupicie się na dostarczaniu niezbędnych, wartościowych składników to Wasz organizm podziękuje Wam zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Składniki zawarte w żywności wspierają regenerację organizmu, odpowiadają za jego budowę i prawidłowy przebieg wszelkiego rodzaju procesów niezbędnych do życia. Tak jak już wielokrotnie pisałam, bazą zdrowej diety jest żywność jak najmniej przetworzona. Cukier i tłuszcze trans zawarte w gotowej żywności działają przeciwnie. Nie ma idealnego schematu żywienia, który zapewni zdrowie każdemu. Zdrowa dieta to taka, która zapewni Wam odpowiednią ilość kalorii, makro- i mikroskładników adekwatnie do wieku, stanu fizjologicznego i aktywności fizycznej. Jeśli potrzebujecie pomocy w zbilansowaniu  Waszej diety zapraszam do mojej aplikacji Diet&Training by Ann 🙂

 

Sposób przygotowania:

Zblendowałam wszystkie składniki, smażyłam masę pod przykryciem z dwóch stron. Gotowy omlet pokroiłam na 4 części, przełożyłam moją ukochaną pastą czekoladową, dodałam na wierzch owoce i orzeszki pinii 🙂

 

omlet

Komentarze Jeden komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Najlepszy omlet jak dotąd jadłam! I jeszcze ta pasta czekoladowa🤤😋polecam❤️