Czekoladowy pudding chia
Wiecie, dlaczego tak lubię nasiona chia? Są źródłem bardzo ważnych dla naszego organizmu kwasów tłuszczowych, przekształcających się w organizmie do Omega – 3. Kwasy te mają działanie przeciwzapalne, co wspiera odporność, ale też ogólne działanie organizmu, w tym pracę mózgu.
Z praktycznego punktu widzenia idealnie sprawdzają się w deserach! Zapewne znacie już słynne puddingi chia. Dziś dzielę się z Wami przepisem na jedną z moich ulubionych wersji tego deseru. A jaka jest Wasza ulubiona opcja?
Sposób przygotowania:
Nasiona chia wymieszałam z napojem kokosowym, miodem, kakao i odstawiłam do lodówki na całą noc. Warto jeszcze przed zaśnięciem dodatkowo przemieszać pudding, zanim całkiem zastygnie. Kolejnego dnia pudding udekorowałam siekanymi orzechami. Prosto i pysznie!
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…