Czekoladowy pudding z cukinii

Lubię niestandardowe połączenia smaków, ale to już chyba wiecie 🙂

Dziś w mojej kuchni cukinia, która jest jeszcze dostępna na każdym straganie i warzywniaku.  Zrobię z niej jednak niestandardowe danie 🙂 Będzie to pudding czekoladowy. Tak wiem, że brzmi dziwnie, ale smakuje przepysznie i myślę, że warto się skusić 🙂

Co Ty na to?

Przepis bardzo prosty i szybki, więc tym bardziej namawiam :))

Cukinia jest niskokaloryczna, lekkostrawna i ma w swoim składzie dużo wody, pobudza perystaltykę jelit.  Jest źródłem witaminy A oraz witamin : C, PP, B1,karoten. i minerałów: wapnia, fosforu, żelaza i magnezu.

 

Przygotowanie:

Dodaj wszystkie składniki do blendera o dużej mocy i miksuj, aż będzie masa gładkia i puszysta. Następnie, osobno zmiksuj owoce leśne na polewę.

Przełóż do małych pojemników, polej zmiksowanymi owocami i posyp wiórkami.

Komentarze 12 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Akurat szukałam ciekawych inspiracji, na pewno zrobię, uwielbiam wracać na Twojego bloga, zawsze coś ciekawego się dowiaduję:)

Aniu czy w wieku nastoletnim tkanka tłuszczowa jest oporniejsza na spalenie ? Ćwiczę ,zdrowo jem dbam o odpoczynek nie mam nietolerancji a kaloryfera na brzuchu nadal nie ma 🙁

Właśnie zrobiłam 😉 przepyszny! Nie pomyślałabym, że mozna tak wykorzystać surowa cukinie, a podobny pudding robiłam juz z awokado -jednak ten będzie mniej kaloryczny. Dodatek cynamonu świetnie pasuje. Wykonanie ekspresowe. Mniam 🙂

Cześć Aniu, świetne artykuły piszesz chciałam Ci tylko powiedzieć, strasznie sie przydają w zyciu i świetnie pogłębiają wiedzę. Ufam tylko tobie w 100% pod względem żywienia i tylko ciebie sie słucham. Pomysl prosze o jakiś szkoleniach, wykładach żebyś mogła przekazać swoją obszerna wiedzę innym ludziom, bo naprawdę robi wrażenie. Wolałabym wydawać pieniądze na twoje szkolenia niż na studia o kierunku “żywienie w zyciu codziennym” 🙂

Aniu kiedy zorganizujesz jakiś trening? A najlepiej w Łodzi :** potrzebuje kopalni motywacyjnego 🙂

orzechów włoskich orzechów włoskich ? czyli ile tych orzechów 😉

Kilka orzechow wloskich-przeciez jest napisane!!!

Bardzo wartościowy deser. Każdy składnik jest zdrowy. Do niczego nie można się przyczepić. Tylko go zrobić i zjeść.

Aniu dodajesz mi otuchy, wystarczy poczytac Twojego bloga i pozytywne myslenie wraca, zwlaszcza gdy inni probuja swiadomie czy nieswiadomie nadlamac skrzydla; pozdawiam? przepis na pewno wyprobuje?

A czemu nie? Czy coś tak zdrowego może zaszkodzić? Czy ma Pani takie same wątpliwości podczas jedzenia kotleta schabowego albo frytek?