Grillowane krewetki na sałatce z awokado

Grillowane krewetki na sałatce z awokado

Lato to dobra pora na lekkie, odżywcze posiłki, pełne świeżych składników. Ci z Was, którzy nie przepadają za krewetkami, mogą zamienić je na dowolną rybę (np. grillowanego łososia) lub ser (np. mozzarellę).

Taka sałatka to mnóstwo dobroci dla całego ciała: przeciwutleniaczy wspierających odporność, kondycję skóry, włosów i paznokci; białka niezbędnego do budowy mięśni oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych wspomagających optymalną pracę mózgu 🙂

 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzałam olej kokosowy i podsmażyłam posiekany czosnek. Dodałam krewetki, przyprawiłam je solą i ugrillowałam z obu stron. Awokado pokroiłam w kostkę i skropiłam sokiem z cytryny.

Do miski przełożyłam szpinak. Dodałam na wierzch przekrojone na pół pomidorki, pokrojone w paski suszone pomidory, awokado oraz krewetki. Całość skropiłam oliwą i posypałam sezamem.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany