Gulasz wołowy
Często pytacie o tradycyjne przepisy obiadowe. Postanowiłam więc przygotować dla Was recepturę na gulasz wołowy. Jest to jedno z tak zwanych dań jednogarnkowych, gdzie nie musicie brudzić połowy kuchni, aby przygotować obiad dla całej rodziny 😉 Na dobrą sprawę wystarczy Wam garnek, deska do krojenia, nóż i łyżka do mieszania! Przy coraz krótszych dniach jest to świetna alternatywa dla zaoszczędzenia każdej minuty.
Sposób przygotowania:
Wołowinę pokroiłam w kostkę, posypałam solą, pieprzem, tymiankiem i podsmażyłam na rozgrzanym oleju z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Cebulę, marchew i paprykę pokroiłam w kostkę. Dodałam warzywa do mięsa i dusiłam całość razem około 20 minut. Następnie dodałam paprykę słodką oraz chili i gotowałam jeszcze przez kilka minut.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Tylko kupować składniki. I po prostu to przyrządzać.