Wołowe kotlety z cebulką z frytkami z warzyw w zdrowej wersji

Wiele razy pisałam o tym, jak ważne jest znalezienie chwili dla siebie, ale także dla bliskich nam osób. Przygotowałam dla Was przepis na rodzinny obiad, czyli wołowe kotlety z warzywnymi frytkami, które zachwycą zarówno dorosłych, jak i dzieci 🙂 Znajdźmy chwilę czasu i usiądźmy z bliskimi do wspólnego, zdrowego posiłku.

 

Sposób przygotowania

Na maśle klarowanym poddusiłam drobno posiekany czosnek i cebulę. Mięso dokładnie umyłam, wysuszyłam ręcznikiem papierowym i zmieliłam. Do miski włożyłam mięso, jajko, posiekaną pietruszkę, przyprawy oraz cebulę i czosnek z patelni. Wszystko wymieszałam i uformowałam około 3-4 równe kotlety. Warzywa umyłam, obrałam i pokroiłam w paski na frytki. Frytki oprószyłam przyprawami i skropiłam oliwą. Kotlety razem z warzywami piekłam w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 25–30 minut.

 

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Dzisiaj zrobiłam na obiad. Pyszne! I wcale nie są suche.
🙂

Ciekawe czy w smaku też takie suche na jakie wyglądają ?
Pozdrawiam

Niezwykle zdrowe danie. Chyba sam się na nie skuszę. Ma pani unikatowe koncepty. Inspiracji pani nie brakuje. Pozdrawiam.?