Jajka faszerowane pomidorem

Sezon na wielkanocne potrawy trwa:).

W większości domów królować będą jajka w różnej postaci. Na moim świątecznym stole na pewno znajdą się jaja faszerowane suszonymi pomidorami i awokado, przygotowane bez majonezu.
Polecam ten przepis osobom, które nie czują się dobrze w roli kucharzy, ponieważ przepis jest baaardzo prosty i szybki 🙂

Sposób przygotowania:
Jaja ugotowałam na twardo. Przekroiłam je na pół i wyjęłam żółtka. Do miski włożyłam miąższ awokado, żółtka, pomidory oraz przyprawy. Zmiksowałam. Przełożyłam farsz do białek. Zjedliśmy natychmiast, nie zdążyłam sfotografować! 🙂

Komentarze 13 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Gdy awokado nie jest odpowiednio dojrzałe, to często daje gorzki posmak potrawom

pyszne !!!!!!!!!!! ja zblendowałam, tylko kolor nie zachęca 😉

Zmiksować ? Jak jest tak mało farszu to raczej ciężko miksować lub blendowac …
Jak sobie z tym radzicie?

Anno uratowałaś mój image przed rodziną na Święta 😉

fajny przepis:) można robić na co dzień? w jakiej porze dnia najlepiej jest je skonsumować? Śniadanko?

nie ma co dzień nie można, ewentualnie bez białka – co za debilne pytaniaaaa

Gosia, a po polsku jakbys napisala to samo?

Na Wielkanoc babcia szaleje w kuchni z mamą, ja szaleje z psem na podwórku xD ale po świętach zrobię to mojemu chłopakowi 🙂 On się ucieszy a ja będę oplywac w pochwały xD