Koszyczki z szynki parmeńskiej z jajkiem

Nie samymi owsiankami człowiek żyje. 😉 Wiecie, że urozmaicenie to moim zdaniem jeden z ważniejszych elementów zdrowej diety. Aby dostarczyć organizmowi odpowiednich ilości witamin i składników mineralnych, warto zadbać o to, żeby to, co ląduje na talerzu, nie było monotonne.

Poza kwestiami zdrowotnymi urozmaicanie wizualne dań pomaga nam bardziej skupić się na procesie jedzenia, co jest bardzo ważnym elementem higieny odżywiania. Atrakcyjnie przygotowany posiłek sprawi, że wysokoprzetworzone alternatywy nie będą już tak interesujące. Dlatego dziś nawet danie z jajkami proponuję Wam w nietypowej wersji.  🙂

 

Sposób przygotowania:

Kokilki wysmarowałam tłuszczem. Boki kokilek i spód wyłożyłam plastrami szynki oraz posiekanym jarmużem. Wbiłam jajka, posypałam je solą i pieprzem. Piekłam w 180°C przez około 15 minut. Szybko i smacznie!


Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany