Pomidorowo-marchewkowy krem na jesień
Na szybko i na ciepło. To są dwie zasady posiłków, które przygotowuję i jadam w okresie jesienno-zimowym. Szczególną uwagę przykładam do wyższej temperatury dań przygotowywanych na kolację. Dlatego często na moim stole goszczą zupy-kremy. Nie obciążają układu pokarmowego, szybko się trawią, a do tego przyjemnie rozgrzewają po powrocie do domu. Ich gotowanie nie zajmuje dużo czasu, a dodatek różnego rodzaju przypraw sprawia, że za każdym razem podobnie wyglądająca zupa może smakować zupełnie inaczej. Spróbujcie zatem mojego pomysłu na krem pomidorowo-marchewkowy 🙂
Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyłam wrzątkiem. Pozostałe warzywa umyłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. W garnku rozgrzałam masło klarowane, dodałam cebulę, bardzo drobno pokrojony czosnek i podsmażyłam. Dodałam pozostałe warzywa, dolałam wody, przyprawiłam i gotowałam do miękkości. Zupę zblendowałam na krem i udekorowałam świeżą bazylią.
Komentarze 2 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Mam pytanko 🙂 a ile tej wody trzeba dolać?? Pozdrawiam 🙂
Zdrowy tryb życia jest zawsze wskazany. Można go też wspomagać poprzez jedzenie. Pani propozycja posiłku jest jak najbardziej na miejscu.