Krem śliwkowo – czekoladowy
Kto nie ma ochoty od czasu do czasu zjeść czegoś słodkiego? 😉 Ja nie odmawiam sobie takich drobnych przyjemności, ale znacie mnie — wiecie, że lubię, kiedy jest i smacznie i zdrowo! Dlatego wykorzystuję to, co naturalnie dobre i tworzę z tego same pyszności — takie jak krem śliwkowo czekoladowy.
Możecie zjeść go w formie samodzielnej przekąski, dodać do gofrów lub naleśników (bezglutenowe mieszanki do naleśników możecie znaleźć TUTAJ), albo zamrozić i podać w formie domowych lodów! Zastosowań jest wiele, zwłaszcza że ta pasta sprawdzi się także u osób na diecie wegańskiej, bezglutenowej czy beznabiałowej.
Sposób przygotowania:
Śliwki suszone zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 20 minut. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej. Odsączone śliwki zblendowałam z miąższem wydrążonym z awokado, syropem klonowym, sokiem z cytryny i czekoladą. Całość przełożyłam do miseczki. Gotowe!
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…