Krem z kalafiora na kokosie
W tym tygodniu nie było przepisu na krem, co za zaniedbanie :P.
Informuję, że nadal kocham kremowe zupy i wszystko wskazuje, że jest to miłość na całe życie. Są lekkostrawne, delikatne i smaczne. Ilość kombinacji składników jest nieograniczona – eksperymentujmy! Dziś proponuję zupę z kwiatu kalafiora z nutą lata – kokosem :).
Przygotowanie:
Ugotowałam kalafior w bulionie. Na patelni poddusiłam na tłuszczu drobno posiekane cebulę i czosnek. Kiedy kalafior był miękki, wrzuciłam do garnka cebulę i czosnek. Całość zmiksowałam na jednolity krem, dodałam mleczko kokosowe i gotowałam jeszcze przez chwilę.
Smacznej i aktywnej niedzieli!
Komentarze 8 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Moje Słońce nie znosi kalafiora, a zjadł mi całą zupę i jeszcze garnek wylizał (!!) 🙂
Danie barzo fajne i latwe w przygotowaniu, ja niestety dodałam sól i to był duży błąd 🙁 nie dodawajcie tu soli nawet jezeli lubicie bardziej slone potrawy.
Ja podalam z pestkami slonecznika i sezamem. 🙂
Zupa przepyszna! Przepis genialny w swej prostocie 🙂
Zrobiłam dzisiaj krem z kalafiora, wyszedł przepyszny ! Posmakował całej rodzinie 🙂
Kalafior to jedno z moich ulubionych warzyw 🙂 Ja jeszcze zrobię do tego puree z ziemniaków, bo niestety kremy nie chcą przejść mi przez gardło 🙂
Czy pojawi się kiedyś na blogu (bądź już pojawiła się) zupa krem “bardziej na słodko” bez cebuli/czosnku?
Sprobuj przepisu na krem z batatow 🙂
Aniu, a czy olej kokosowy może zastąpić mleko kokosowe? Pozdrawiam 🙂