Pieczone kotlety z wołowiny – potrawa dwuskładnikowa

Danie mięsne nie musi być czaso- i pracochłonne. Można zjeść obiad z mięsem przygotowując go zaledwie chwilę, pozostały czas pracuje piekarnik 🙂 Proponowane przeze mnie kotlety z wołowiny składają się z dwóch składników i ulubionych przypraw, a wykonanie nie powinno przysporzyć problemu zupełnie nikomu 😉

Spróbujesz? 🙂

Sposób przygotowania:
Mięso dokładnie umyłam i wysuszyłam ręcznikiem papierowym. Do miski włożyłam mięso, jajka i przyprawy. Wszystko wymieszałam i uformowałam 5 – 6 równych kotletów. Rozgrzałam piekarnik do 190 stopni. Włożyłam do foremek na muffinki i piekłam ok 25- minut najwyższej półce w piekarniku.

Podawałam z sałatką.
U mnie: zielone liście, awokado, pomidorki koktajlowe, komosa ryżowa oraz domowy dressing.

Komentarze 7 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Skoro mięso ma być wymieszane z jajkiem i uformowane w kotlety, to raczej chodzi o mięso mielone 😉

Aniu co sądzisz o głodówkach po antybiotykach w celu regeneracji jelit?

Droga Aniu. Przepis brzmi smakowicie i jest latwy do zrobienia. Wydaje mi sie ze zapomnialas wspomniec o jaki rodzai miesa wolowego ci chodzi: mielone a moze pokrojone w kostke? Pozdrawiam.

Jak dobrze pamiętam pani sama wcześniej pisała jak bardzo zdrowa jest wołowina. Więc wypada się z panią zgodzić. I wypróbować ów przepis. Zastanawiam się co jest zdrowsze wołowina czy cielęcina. Pozdrowienia.

Czy Pan przypadkiem równie namiętnie nie udziela się na blogu Kasi Tusk?
To co najmniej dziwne…