Łosoś w porze
Kocham potrawy gotowane na parze.
Wydają się takie.. lekkie. I są – łatwiej je strawić. A poza tym zachowują więcej składników odżywczych niz te przygotowywane w inny sposób. I smak – ten prawdziwy, nie nasączony smakiem tłuszczu ze smażenia. No w ogóle , co tu gadać – lubię to J.
Dziś przygotowałam tak kawałek łososia. Ale żeby nie było jak zwykle owinęłam go w liść pora i dopiero wtedy włożyłam do parowaru, na 20 minut. Podałam z blanszowanym szpinakiem. Przed podaniem delikatnie wszystko posoliłam.
Mniam!
Komentarze 11 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Pani Aniu, świetny pomysł z tym porem, nigdy bym sama na to nie wpadła:) Uwielbiam łososia i też nie wyobrażam sobie położyć go na patelni pełnej oleju. Parowar już kilka miesięcy temu zagościł na stałe także w moim domu i nawet mój mąż się do niego przekonał. Nie wiem dlaczego wiele osób uważa, że jedzenie z parowaru jest mdłe :/ Przyznam, że kiedy choć 3 razy w tygodniu jada się potrawy przyrządzone na parze, to po jakimś czasie ciężko strawić cokolwiek smażonego w głębokim tłuszczu.
Pozdrawiam
Witam.
Mam takie pytanie. Jeżeli człowiek stara się zdrowo odżywiać, dużo owoców, warzyw, ciemne pieczywo, wszystko na parze. Dodatkowo ćwiczenia + rower. Czy jeśli czasem zje coś słodkiego. Np. raz dziennie, bądź co drugi dzień, jakiegoś wafelka bądź ciastka, to czy to szkodzi ? Jeśli tak to jaki to ma wpływ na nasze ćwiczenia? Dodam że ćwiczę dla zdrowia + wyrobić mięśnie. 🙂
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
Aniu! Ogromna prosba do Ciebie!! Czy mogłabyś poruszyć temat witarianizmu oraz weganizmu? Mam na mysli wpływ na zdrowie.. Ostatnio przeszlam na weganizm , ale kusi mnie Graham i metoda 80.10.10 . Bardzo prosze chociaz o odpisaniie na komentarz!! pozdrawiam 🙂
Idealne na dzisiejszą kolację. Łosoś palce lizać :-):-):-)
Fajny blog, będę wpadał tutaj częściej http://hpbanew.client.beyond.pl
Super przepis, dzięki 🙂
Dziękuję za inspirację. Łosoś owinięty liśćmi pora – całkiem niezły pomysł na dzisiejszy obiad 🙂
czy liście pora powinny być wcześniej lekko obgotowane? żeby móc zawinąć nimi później pora?
Oj, taki łosoś to dopiero smakuje 😉 bardzo lubię połączenie szpinaku i łososia 😉
http://wenus-lifestyle.pl/2014/07/wlasciwosci-oleju-tamanu-sposob-na-tradzik/
jestem ciekawa jak owinąć łasosia porem? czy por powinnien być wcześniej obgotowany?
Musi być pyszne! 🙂
swoją drogą – czy jedzenie mrożonego szpinaku jest ok? szczególnie kiedy ciężko dostać świeży?