Pieczone kotleciki z mięsem i warzywami
Dziś chciałabym Wam zaproponować kotleciki mięsne, ale oczywiście z dodatkiem warzyw 🙂 Są bardzo proste w wykonaniu, a dzięki temu, że pieczemy je zamiast smażyć, są zdecydowanie zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych kotletów mięsnych. Spróbujcie koniecznie, a zagoszczą one w Waszej kuchni na stałe 🙂 .
Sposób przygotowania:
Mięso zmieliłam, dodałam startą na tarce cukinię i kawałki brokuła. Dodałam jajko i przyprawy. Uformowałam kotleciki (można też wykorzystać foremki do muffinek) i piekłam w piekarniku w 180 stopniach ok. 20 -25 minut. Danie podawałam z dodatkami – pieczona cukinią i makaronem (u mnie bezglutenowy 🙂 ).
Komentarze 2 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Nie jest napisane a chciałabym wiedzieć czy dodać trochę masła lub oliwy do pieczenia kotlecików? Czy tak pi prostu na sucho sie nie przypala?
Pani Aniu troche z innej beczki 😉 właśnie obejrzalam filmik jak spiewacie razem z mężem w aucie ” jestem wolny tylko z nia…” piekne jest Wasze uczucie???Może mnie tez takie spotka ❤❤❤ buzi