Różowy mus

Mus z buraka i porzeczek

Czy wiecie, że porzeczki to jedne z owoców o najwyższej zawartości antyoksydantów? Są świetnym źródłem witaminy C! Ich kwaskowaty smak zrównoważyłam poprzez dodatek słodkiego banana i buraka. Ten intensywnie różowy mus będzie świetnym pomysłem na letni, orzeźwiający deser – wystarczy, że przed podaniem schłodzicie go w lodówce.

Jeśli do tej pory Wasze pociechy były dość sceptycznie nastawione do smaku buraka – ten przepis może to zmienić 😉

 

Sposób przygotowania:

Buraka zblendowałam z awokado, bananem i sokiem porzeczkowym. Przełożyłam mus do miseczki i posypałam świeżymi porzeczkami.

 

Różowy mus owocowo-warzywny

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany