Placuszki bananowe z płatkami owsianymi

A oto jeden z ulubionych przepisów mojej córeczki i mojego męża – placuszki bananowe z płatkami owsianymi.

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zblednowalam i pozostawiłam w naczyniu na 15 minut. Rozgrzałam dobrze patelnię, rozpuściłam masło ghee i smażyłam placuszki (najlepiej na środku patelni). Uważaj, żeby placuszki się nie przypiekł za mocno, bo nie będą pulchne. Jeśli ciasto jest za gęste można dodać odrobinę mleka roślinnego lub jogurtu roślinnego.  Placki podawać z dowolnymi owocami.

 

Dajcie znać, jak Wam smakowały. Więcej przepisów znajdziecie w mojej aplikacji Diet & Training by Ann.

Komentarze 12 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Placuszki były bardzo pyszne. Chciałybyśmy je jeść codziennie ❤️?? będziemy testować Twoje kolejne przepisy Aniu ???

Wychodza niesamowite 🙂 tylko ze zamiast masła ghee (którego nie mogłam znaleźć) stosuje olej rzepakowy w aerozolu oli oli. Wychodzi super, a sam olej ze względu na małe jego użycie jest praktycznie niekaloryczny 🙂

mozesz sama zrobic ghee jakbys chciala:)

pycha.jadlam z borowkami maslem orzechowym i jogurtm greckim:)

czy placuszki można przygotować w pierarniku zamiast na patelni ?

Te placuszki to jest HIT śniadaniowy!!! Uwielbiam je! Mogła bym jeść codziennie!

Wspaniałe, przepyszne, delikatne, pulchne, zdrowe – po prostu MNIAM!

Pycha ! Corka 3 letnia tez zachwycona 🙂

Są mega pyszne. Mój 7 letni syn był zachwycony.

Dodałam jeszcze garść borówek amerykańskich i wtedy zblendowałam, również pyszne 🙂

Prosty przepis na zdrowe i smaczne placuszki:) Piękne zdjęcie:)

Nie chcę zbytnio pani słodzić. Ale trzeba stwierdzić zdecydowanie, że jest pani ,, kopalnią pomysłów”. Pozdrawiam. ?