Naleśniki kasztanowe
Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na naleśniki w słodkiej wersji. Doskonale sprawdzą się nie tylko jako opcja śniadaniowa, ale również jako szybki do przygotowania deser, który możecie zabrać ze sobą wszędzie. Mieliście już okazję wypróbować mąkę kasztanową? Jeżeli nie, to ten przepis zdecydowanie zachęci Was do wykorzystywania jej częściej, szczególnie w połączeniu z kakao, które doskonale podkreśla jej smak i nadaje piękny, apetyczny kolor.
Sposób przygotowania:
Wymieszałam wszystkie składniki na naleśniki, tak aby uzyskać jednolitą masę. Naleśniki smażyłam na oleju kokosowym, cienko wylewając na patelnię masę na ciasto. Gotowe naleśniki podawałam z ulubionym dżemem lub konfiturą domowej roboty.
Komentarze 6 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Mąkę kasztanową używam od pół roku i uważam że jest świetna. Dzisiaj zrobiłam naleśniki według przepisu Ani Lewandowskiej. Wyszły przepyszne! Mój mąż zachwycony! Myślę że będę wracać do tego przepisu. Dziękuję, Aniu 🙂
Są przepyszne! Musiałam tylko zrezygnować z dodatku kakao,bo mi szkodzi,ale ten przepis to moje odkrycie.
Naleśniki są przepyszne. Od dwóch miesięcy nie tykam bialej mąki pszennej, a naleśniki uwielbiam. Dzięki Aniu.
Aniu czy mleko Kokosowe, to jest te w puszce czy masz na myśli tzw. Napój kokosowy?
Aniu, czy pisząc mleko Kokosowe masz na myśli mleczko w puszce, czy tzw. Napój kokosowy?
Pan Robert też je te naleśniki. To jest recepta na obecną formę.