makaron_

Makaron z brokułem, karczochami, fetą i czerwonym pesto

Czas na kolejny przepis na smaczną, zdrową kolację! Uwielbiam makaron, bo można łączyć go z ulubionymi dodatkami i w szybki sposób przygotować wartościowy posiłek. Ostatnio często wybieram bezglutenowe makarony gryczane, które znajdziecie między innymi w moim sklepie TUTAJ 🙂

 

Sposób przygotowania:

Paprykę pokroiłam w ćwiartki i piekłam w 180°C, aż do miękkości. Po wystudzeniu obrałam ją ze skórki, po czym zblendowałam z pozostałymi składnikami pesto. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu, brokuły podzieliłam na różyczki i ugotowałam razem z karczochem al dente w osolonej wodzie. Fetę pokroiłam w kostkę.

Makaron podałam z pesto, warzywami i serem feta 🙂

 

makaron

Komentarze Jeden komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Uwielbiam szybkie i proste przepisy! Ten zapowiada się bardzo smacznie, na pewno spróbuję 😉