Naleśniki z sezonowymi owocami
Korzystajmy z pysznych, sezonowych, letnich owoców, póki mamy okazję! Pamiętajcie, że świeże warzywa lub owoce powinny być obecne w każdym posiłku. Dziś mam dla Was kolejną propozycję na słodkie śniadanie, które dostarczy Wam energii na cały poranek i na pewno zasmakuje całej rodzinie, nawet najmłodszym niejadkom 🙂
Sposób przygotowania:
Mieszankę mąk bezglutenowych wymieszałam z solą i proszkiem do pieczenia. Zmiksowałam napój roślinny z jajkiem. Połączyłam mąki z mokrymi składnikami i całość ponownie zmiksowałam. Powstałą masę na naleśniki odstawiłam na kilka minut. Na patelni rozgrzałam masło klarowane, nakładałam porcje przygotowanej wcześniej masy i smażyłam naleśniki z obu stron, aż do lekkiego zrumienienia.
Naleśniki przełożyłam na talerz, polałam miodem, dodałam na wierzch borówki oraz odrobinę zmielonego na puder ksylitolu. Możecie dodać dowolne sezonowe owoce, na które macie ochotę. Świetnie pasować będą także brzoskwinie, maliny, czy truskawki 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…