Migdałowy pudding chia z granatem

Dziś proponuję Ci przepis na doskonały migdałowy pudding chia z granatem. Nasiona chia są nie tylko dobrym źródłem niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika, ale zawierają również znaczne ilości białka. Ziarna chia zawierają ponadto składniki o działaniu przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym. Ich spożywanie może przynieść Ci wiele korzyści zdrowotnych. Wypróbuj koniecznie!

 

MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z GRANATEM

 

Sposób przygotowania:

Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 10-15 minut.

Zblenduj namoczone daktyle z masłem migdałowym, cynamonem i mlekiem. Dodaj nasiona chia i dokładnie wymieszaj.

Odstaw na noc do lodówki. Gotowy pudding udekoruj pestkami granatu.

Komentarze 8 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Dzień dobry,
czy migdały w Pani maśle migdałowym poddawane są prażeniu? pozdr,.

Pani Aniu czy moze Pani powiedzieć jakie mleko kokosowe wybrać? Chodzi o takie z puszki? Pozdrawiam

Super przepis. Proponuje żeby Pani napisała coś o ubraniach, które Pani projektuje. Ja wiem, że nie jest to blog modowy. Ale takie informacje też są cenne. Pozdrowienia.

Oczywiście 🙂

Dziękuję Aniu że na blogu będzie tak dużo ciekawych postów. Uwielbiam je czytać jak dla mnie mega motywacja ??Dziękuję ci bardzo naprawdę motywujesz do podnoszenia sobie poprzeczek. Miłego dnia ❤❤❤❤????????????