Owsianka w marokańskim stylu
Mam nadzieję, że bierzecie udział w moim wyzwaniu! W ramach jego trwania dzielę się z Wami moimi sprawdzonymi, przepysznymi i zdrowymi przepisami! Dziś czas na rodzinne śniadanie, czyli coś, co posmakuje małym i dużym, a mianowicie — owsianka w marokańskim stylu. Wiem, że są wśród Was fani owsianek, których nawet nie muszę namawiać do spróbowania tego dania, ale myślę, że owsianka w tej wersji posmakuje też tym, którzy na co dzień unikają jej w swoim menu! Do tego ta wersja owsianki jest wyjątkowo zdrowa, bo wzbogacona o przeciwzapalne przyprawy – imbir i kurkumę. To właśnie ją przygotujemy na wspólnym gotowaniu live!
Przypominam, że wszystkie wyzwaniowe przepisy możecie znaleźć także w mojej aplikacji Diet&Training by Ann. Smacznego!
Sposób przygotowania:
Płatki zalałam na noc wodą. Rano do garnka wlałam napój kokosowy, dodałam namoczone płatki i przekrojone na pół daktyle. Całość zagotowałam, następnie zmniejszyłam ogień i gotowałam, aż do miękkości dodając przyprawy. Całość wymieszałam i przełożyłam do miseczki. Na wierzch dodałam borówki i siekane migdały. Na koniec dodałam miód. Pychota!
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…