Panna cotta z mango
Ten włoski deser kusił mnie już dawno. Ale zniechęcała mnie konieczność użycia śmietany. Wymyśliłam więc swoją wersję – z mlekiem roślinnym.
Podgotowałam mleko, kiedy zaczęło wrzeć dodałam cukier i agar agar. Gotowałam 5 minut na małym ogniu mieszając i dodając mango oraz skórkę z cytryny. Zostawiłam do ostygnięcia. Przelałam do miseczek. Zmiksowałam i zmieszałam owoce na sos i polałam nim deser. Składniki na 6 osób.
Komentarze 7 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Aniu, a w jakiej postaci dodałaś mango? miksowałaś je z mlekiem przed przelaniem do miseczek?
zamiast agar-agar można dać zwykłą żelatynę?!
Nie polecam|!
Można zrobić bez śmietany, z jogurtu.
Czym można zastąpić agar-agar ? 🙂
Wygląda przepysznie koniecznie sprobuje!!:)
Czy jest jakaś alternatywa dla proszku agar agar ?? Chciałabym jak najszybciej zrobić a kilka dni minie za nim zamówię ten proszę…
Pozdrawiam gorąco 🙂
ania, mango ma być jakoś starte? czy świeże mango nie zatrzyma ścinających właściwości agaru?