Pieczona biała kiełbasa w ziołach
Jak co roku na moim Wielkanocnym stole oprócz dań w wersji fit znajdzie się także wiele tradycyjnych potraw Wielkanocnych takich jak żurek, faszerowane jajka czy biała kiełbasa.
Biała kiełbasa kojarzy się głównie ze Świętami Wielkanocnymi. Wielu z Was z pewnością nie wyobraża sobie świat bez białej kiełbasy. Zwykle dodajemy ją do żurku czy zupy chrzanowej. Jednak biała kiełbasa równie dobrze smakuje w wersji pieczonej. Dziś przygotowałam dla Was przepis na pieczoną białą kiełbasę w ziołach.
Sposób przygotowania:
Gotować kiełbasę z czerwoną cebulą, solą i pieprzem. Następnie kiełbasę piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut z ziołami i cebulą białą. Kiełbasę polać oliwą. Do naczynia dodać ugotowaną czerwoną cebulę.
Komentarze 2 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Dziękuję Ci Aniu za ten przepis. Wypróbowałam i wyszło pysznie! Mam nadzieję, że na stałe zagości w mojej tradycji wielkanocnej
Niektóre tradycje muszą być zachowane. Także w kategorii potraw. Pozdrawiam.??