Pieczona biała kiełbasa w ziołach

Jak co roku na moim Wielkanocnym stole oprócz dań w wersji fit znajdzie się także wiele tradycyjnych potraw Wielkanocnych takich jak żurek,  faszerowane jajka czy biała kiełbasa.

Biała kiełbasa kojarzy się głównie ze Świętami Wielkanocnymi. Wielu z Was z pewnością nie wyobraża sobie świat bez białej kiełbasy. Zwykle dodajemy ją do żurku czy zupy chrzanowej. Jednak biała kiełbasa równie dobrze smakuje w wersji pieczonej. Dziś przygotowałam dla Was przepis na pieczoną białą kiełbasę w ziołach.

 

Sposób przygotowania:

Gotować kiełbasę z czerwoną cebulą, solą i pieprzem. Następnie kiełbasę piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut z ziołami i cebulą białą. Kiełbasę polać oliwą. Do naczynia dodać ugotowaną czerwoną cebulę.

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Dziękuję Ci Aniu za ten przepis. Wypróbowałam i wyszło pysznie! Mam nadzieję, że na stałe zagości w mojej tradycji wielkanocnej

Niektóre tradycje muszą być zachowane. Także w kategorii potraw. Pozdrawiam.??