Pieczone jabłko z pastą migdałową
Czy zdrowe, słodkie przekąski są skomplikowane i czasochłonne w przygotowaniu…? Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszne ciasta i praliny, które rzeczywiście wymagają nieco więcej uwagi, ale pamiętajcie, że możecie zarezerwować je na wolniejszy okres, np. luźniejszy weekend. A w ciągu tygodnia skupcie się na tym, co szybkie, smaczne i odżywcze.
Potrzebujecie pomysłu? Proszę bardzo! Sezonowe jabłko z pysznymi dodatkami: naturalną słodyczą suszonych śliwek, rozgrzewającymi przyprawami i porcją zdrowych tłuszczów 😉
Sposób przygotowania:
Śliwki suszone zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 15 minut. Jabłko przekroiłam na pół i wydrążyłam z niego gniazdo nasienne. Połówki jabłka posypałam cynamonem, kardamonem i piekłam w 180°C przez około 15-20 minut. Upieczone jabłko posmarowałam pastą migdałową, posypałam odsączonymi, pokrojonymi śliwkami i posiekanymi orzechami.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…