Pieczone jablko z pasta migdałowa

Pieczone jabłko z pastą migdałową

Czy zdrowe, słodkie przekąski są skomplikowane i czasochłonne w przygotowaniu…? Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszne ciasta i praliny, które rzeczywiście wymagają nieco więcej uwagi, ale pamiętajcie, że możecie zarezerwować je na wolniejszy okres, np. luźniejszy weekend. A w ciągu tygodnia skupcie się na tym, co szybkie, smaczne i odżywcze.

Potrzebujecie pomysłu? Proszę bardzo! Sezonowe jabłko z pysznymi dodatkami: naturalną słodyczą suszonych śliwek, rozgrzewającymi przyprawami i porcją zdrowych tłuszczów  😉

 

Sposób przygotowania:

Śliwki suszone zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 15 minut. Jabłko przekroiłam na pół i wydrążyłam z niego gniazdo nasienne. Połówki jabłka posypałam cynamonem, kardamonem i piekłam w 180°C przez około 15-20 minut. Upieczone jabłko posmarowałam pastą migdałową, posypałam odsączonymi, pokrojonymi śliwkami i posiekanymi orzechami.

 

Jablko pieczone

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany