Zielona moc. Kulki matcha

Dzisiaj mam dla Was nową odsłonę kulek. Pomysły na nie chyba nigdy mi się nie skończą 🙂 Łatwość przygotowania i możliwość zabrania ich ze sobą wszędzie są ich niedyskusyjnymi atutami. Dodane do nich orzechy przyczynią się do poprawy koncentracji i przyspieszenia procesów myślowych.

Natomiast co dobrego może wnieść do Waszego organizmu matcha? Przede wszystkim relaks i uspokojenie, które jest cenione od tysięcy lat przez buddyjskich mnichów. Dodatkowo samuraje cenili herbatę matcha za jej wpływ na poprawę wytrzymałości organizmu. Na przestrzeni wielu lat okazało się, że obniża również poziom złego cholesterolu (frakcji LDL), wzmacnia układ immunologiczny oraz przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej. Jak widzicie, korzyści z jej spożywania jest całkiem sporo. Mieliście już okazję spróbować matchy? Jeżeli nie, to gorąco zachęcam!

 

Sposób przygotowania:

Daktyle zalej gorącą wodą. Do robota kuchennego włóż orzechy i zblenduj, aż uzyskasz konsystencję mąki. Następnie dodaj masło z nerkowców, herbatę matcha, olej kokosowy i syrop klonowy i zblenduj wszystko. Uformuj kulki i obtocz w pistacjach (wcześniej polecam zblendować). Włóż kulki do lodówki.

 

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Aniu, dziękuję za wspaniały przepisanie! Kulki są bardzo smaczne, super szybkie I łatwo w przygotowaniu I wspaniały nadają się na prezent?