Pieczone kotlety z wołowiny – potrawa dwuskładnikowa
Danie mięsne nie musi być czaso- i pracochłonne. Można zjeść obiad z mięsem przygotowując go zaledwie chwilę, pozostały czas pracuje piekarnik 🙂 Proponowane przeze mnie kotlety z wołowiny składają się z dwóch składników i ulubionych przypraw, a wykonanie nie powinno przysporzyć problemu zupełnie nikomu 😉
Spróbujesz? 🙂
Sposób przygotowania:
Mięso dokładnie umyłam i wysuszyłam ręcznikiem papierowym. Do miski włożyłam mięso, jajka i przyprawy. Wszystko wymieszałam i uformowałam 5 – 6 równych kotletów. Rozgrzałam piekarnik do 190 stopni. Włożyłam do foremek na muffinki i piekłam ok 25- minut najwyższej półce w piekarniku.
Podawałam z sałatką.
U mnie: zielone liście, awokado, pomidorki koktajlowe, komosa ryżowa oraz domowy dressing.
Komentarze 7 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Skoro mięso ma być wymieszane z jajkiem i uformowane w kotlety, to raczej chodzi o mięso mielone 😉
Rzeczywiście prosty przepis! Z pewnością wypróbuję 🙂 Pozdrowienia.
Aniu co sądzisz o głodówkach po antybiotykach w celu regeneracji jelit?
Droga Aniu. Przepis brzmi smakowicie i jest latwy do zrobienia. Wydaje mi sie ze zapomnialas wspomniec o jaki rodzai miesa wolowego ci chodzi: mielone a moze pokrojone w kostke? Pozdrawiam.
Wołowina zmielona czy w kawałkach?
Jak dobrze pamiętam pani sama wcześniej pisała jak bardzo zdrowa jest wołowina. Więc wypada się z panią zgodzić. I wypróbować ów przepis. Zastanawiam się co jest zdrowsze wołowina czy cielęcina. Pozdrowienia.
Czy Pan przypadkiem równie namiętnie nie udziela się na blogu Kasi Tusk?
To co najmniej dziwne…