Placki drobiowe z Lio Shake
Dziś drobiowo :), ponieważ dawno nie było indyka. Jeśli nie indyk to możesz wspomóc się w tym przepisie kurczakiem. Tylko jak zawsze, proszę aby mieć na uwadze jakość i źródło pochodzenia mięsa 🙂
Do placków wykorzystałam Lio Shake, ponieważ często pytacie do czego można je użyć. W zależności od tego jaki smak preferujesz wybierz Lio Shake Szpinak lu Lio Shake Burak. Możesz też przygotować miks, część z jednym, a część z drugim smakiem.
Sposób przygotowania:
Mięso dokładnie umyłam, a nastepnie zmieliłam. Na tarce starłam cukinię, po czym ją odsączyłam. Wymieszałam ją z mięsem i przyprawami oraz połową z Lio Shake z buraka, a drugą połowę Lio Shake ze szpinaku (te drugie wyszły bardziej chrupiące – PYCHA :)) Dodałam jajko, znów mieszałam i formowałam placki. Piekłam w piekarniku, na papierze, ok. 25 minut w 190 stopniach.
Komentarze 22 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Ania, uwielbiam Twoje przepisy .
Jestem na twojej diecie i wlasnie dostałam od kolegi cukinie-z jego ogródka. Co prawda tych placków nie widziałam jeszcze nigdzie u siebie na diecie, ale już zaplanowałam przepisy na przyszły tydzień i będą placuszki :). Wyglądają tak smakowicie, ze muszę spróbować ☺️
Robię podobne placuszki, również z dyni i cukinii i zawsze są przepyszne!
Witam, zabrakło mi informacji ile placków wychodzi z podanych składników? dziękuje;)
Aniu, jakie używasz mleczko kokosowe? Fajnie , gdyby w twoim sklepie takie mleczko było :)) Pozdrawiam
Kupując patrzę na skład, aby był tylko kokos i woda.
Dziękuję 🙂 Miłego dnia :*
A kiedy uzyć mąki? wymieszać ze wszystkim, obtoczyć mięso? czy w ogóle jest potrzebna?
Wymieszać 😉 już uzupełniłam.
Zrobione ? pycha
dodałam więcej cukinii. Pozdrawiam ?
A co z mąka która jest w składnikach?;)
Wymieszać ze składnikami 😉
Czy mozna to Lio Shake zastąpić zwykłym szpinakiem ?
Cześć,czy te lio Shake są bezpieczne dla kobiet karmiących piersią?:)
Pozdrawiam
Fajnie kolorowe
Fajny przepis, akurat na sezon cukiniowy 🙂
Co do tego można zjeść? Bo samymi placuszkami na obiad ciężko będzie się najeść 🙂
Rewelacyjny przepis! Te placuszki będą doskonałe jako lunch lub kolacja:). Koniecznie wypróbuję ten przepis. Cieszę się, że są pieczone, a nie smażone.
Po takim obiadku jako podwieczorek przydałoby się zjeść coś fit i bezglutenowego ??
Super – jak dla mnie idealnie trafiony przepis na dzisiejszy obiad 😉
Właśnie wczoraj znalazłam sklep Piotr i Paweł, który sprzedaje Twoje produkty i kupiłam szpinak LioShake.
Pozdrawiam
Czy musi być tam dodek LIo Shake ?
Nie nie musi, ale wtedy to już nie będzie to danie.
Witam Aniu
Czy mogłabys poradzić jakis papier do pieczenia? Wiadomo, że są one w wiekszości bielone chlorem lub czyms innym i pokrywane jakimis tłuszczami lub sylikonem, zeby nie przywierało. To wtedy chyba nie jst ok. Czy możesz polecić jakis papier?
Pozdrawiam