Placuszki migdałowe z musem jabłkowym

Już jutro Dzień Kobiet! Celebrujecie to święto? Ja na pewno będę chciała znaleźć czas na chwilę przyjemności, relaksu, po prostu czasu dla siebie. Dobry dzień warto rozpocząć od pysznego i zdrowego śniadania. Dlatego moja propozycja to placuszki migdałowe z musem jabłkowym. To zdecydowanie pomysł dla tych, którzy uwielbiają śniadania na słodko, ale szukają alternatywy dla tradycyjnej owsianki. 🙂

 

Sposób przygotowania:

Zaczęłam od przygotowania musu: jabłka umyłam, obrałam i pokroiłam w cienkie plastry. Dusiłam pod przykryciem w rondlu, dolewając w międzyczasie wodę oraz dodając szczyptę cynamonu i goździki. Cały czas mieszając jabłka na ogniu, skropiłam je sokiem z cytryny. Po przygotowaniu musu wymieszałam składniki na placuszki (mąki, jaja, cynamon i sól). Na patelni rozgrzałam tłuszcz i smażyłam placuszki z obu stron do zarumienienia. Placuszki podałam z musem jabłkowym, polane syropem klonowym i posypane migdałami.

 

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany