Placuszki z jabłkiem

Placuszki wychodzą mi najlepiej, a robię je na różne sposoby. Mojej córeczce właśnie najbardziej smakują placuszki z jabłkiem.

 

Sposób przygotowania:

 

Jabłko pokroić na drobne kawałki, dodać wszystkie składniki i wymieszać. Rozgrzać na patelni masło ghee, placki smażyć po dwóch stronach. Najlepiej podawać ze świeżym musem z jabłek lub domowym dżemem.

 

Komentarze 17 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Odpowiedz na „MartynaAnuluj pisanie odpowiedzi

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Wczoraj udało mi się kupić w Biedronce nasze polskie antonówki, więc dziś usmażę, ale nie mam mąki jaglanej, spróbuję zastąpić ją domowej roboty owsianą 🙂

Czy mogę zamienić mąkę jaglaną na owsianą? Ile mniej więcej placuszków wyjdzie z tych proporcji??

U mnie wyszły dokładnie takie jak na zdjęciu. Użyłam w równych proporcjach mąk: gryczanej, kukurydzianej i orkisz ecco. Wyszły pyszne !

Również lubię te placki. Gdy jeszcze są przygotowane przez kogoś wyjątkowego. Cóż tylko się zajadać. Pozdrowienia.

Wyglądają obłędnie, dziś po treningu wypróbuję jak smakują 😀

Mi ciasto wyszlo bardzo geste z podanych proporcji, pierwsza porcja plackow byla za twarda, ale dodalam wiecej mleka i drugie jajko i wtedy byly juz dobre

A czy syrop z daktyli ma taką samą słodycz jak z agawy? Bo akurat mam w domu z agawy 🙂

Syropem klonowym lub każdym innym słodem w postaci syropu 🙂

Dzisiaj spróbuje wszystko poza masłem ghee w domu jest także będę działać mój Adaś (16msc) też lubi placuszki:) chociaż częście robie w wersji warzywnj z cukinii czy marchewki:)

Z jogurtem roślinnym i jakimś świeżym owocem… Idealne po treningu gdy jest upał i nie ma się na nic ochoty 😉

Dzień dobry! A czy w tym przepisie można czymś zastąpić jajko? Mam nietolerancję pokarmową na białko jaj kurzych, a brakuje mi już trochę takich przepisów w jadłospisie.. Pozdrawiam:)