Potrawka z kaczki z warzywami i… octem jabłkowym. Uszczelnianie jelit!
Jest wiele dyskusji na temat niesprawdzonych hodowli, dlatego dla bezpieczeństwa i w miarę możliwości warto szukać sprzedawców/producentów godnych zaufania.
Dziś proponuję potrawkę z kaczki z warzywami.
przyprawy (każdej po szczypcie): kurkuma, lubczyk, tymianek, sól morska, pieprz, papryka czerwona, odrobina chilli, curry
Mięso z kaczki ugotowałam z kośćmi i łapkami na energetyczny rosół. Pierś wyjęłam z zupy i podzieliłam na drobne kawałki.
Na głęboką patelnię wrzuciłam pokrojone warzywa: cukinię pokrojoną w drobne talarki, marchewkę i paprykę pokrojoną w kwadraty. Dusiłam pod przykryciem dodając przyprawy. Kiedy warzywa były półmiękkie, dodałam pomidorki oraz przygotowane wcześniej mięso i poddusiłam jeszcze chwilę, dodając w międzyczasie ocet jabłkowy.
Gotowe! 🙂
Komentarze 4 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Najpierw chciałabym pogratulować strony! Świetnie się czyta, super przepisy i nowinki ze świata dietetyki.
Mam jedno pytanie, jak wygląda sprawa z octem jabłkowym przy nietolerancji fruktozy?
Pozdrowienia z Berlina 🙂
Coś normalnego. Dziękuję 🙂
Brzmi pycha lecz nie jadam miecha. Zrobi mezulkowi na swieta❤️
Aniu jestes super?
Czekam na post o occie jabłkowym…:)