Pudding daktylowo-kardamonowy
Ten pudding to moje nowe uzależnienie na zimne dni! 🙂 Zapach i smak kardamonu rozwalił moje kubki smakowe na łopatki. Pycha!!! Smak? Słodko-kwaśno-kardamonowy! Wypróbuj koniecznie!
Sposób przygotowania:
Do garnuszka dodałam mleczko kokosowe, daktyle bez pestek, żurawinę oraz cukier kokosowy. Całość gotowałam około 8-10 minut na średnim ogniu. Dodałam rozgrzewające przyprawy i zblendowałam. Jeszcze ciepłą mieszankę przełożyłam do pojemnika i schowałam do lodówki. Po schłodzeniu uformowałam kulki gałką do lodów.
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Wspaniały smak 🙂
Ile porcji wychodzi z takiej ilości składników? ?
1 mała miseczka. Jak dla mnie to porcja dla 1 osoby.
Wygląda świetnie! Mam nadzieję, że w lodówce można je przechowywać trochę dłużej – to zrobię trochę więcej takiego puddingu 🙂
Przepyszne !!! Ja już nie dodawałam cukru. Daktyle dla mnie wystarczające.