Pudding daktylowo-kardamonowy

Ten pudding to moje nowe uzależnienie na zimne dni! 🙂 Zapach i smak kardamonu rozwalił moje kubki smakowe na łopatki. Pycha!!! Smak? Słodko-kwaśno-kardamonowy! Wypróbuj koniecznie!

 

Sposób przygotowania:

Do garnuszka dodałam mleczko kokosowe, daktyle bez pestek, żurawinę oraz cukier kokosowy. Całość gotowałam około 8-10 minut na średnim ogniu. Dodałam rozgrzewające przyprawy i zblendowałam. Jeszcze ciepłą mieszankę przełożyłam do pojemnika i schowałam do lodówki. Po schłodzeniu uformowałam kulki gałką do lodów.

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

1 mała miseczka. Jak dla mnie to porcja dla 1 osoby.

Wygląda świetnie! Mam nadzieję, że w lodówce można je przechowywać trochę dłużej – to zrobię trochę więcej takiego puddingu 🙂

Przepyszne !!! Ja już nie dodawałam cukru. Daktyle dla mnie wystarczające.