Risotto ze szparagami

Kiedyś pan Michnikowski śpiewał wzruszającą pieśń „Adios pomidory, adios ulubione…”. Ja niebawem z podobnym smutkiem będę nucić: adios szparagi! To niesprawiedliwe, że szparagi mają taki krótki sezon! 😛

Póki co – ryż ze szparagami.

Masło klarowane rozgrzałam na patelni, dodałam pokrojonego w talarki pora. Dorzuciłam pokrojoną w kostkę cukinię oraz pieczarki. Całość dusiłam, aż zmiękło, dolałam odrobinę wina. Szparagi gotowałam na parze, po ugotowaniu pokroiłam i dodałam na patelnię znów dolewając wina. Dusiłam wszystko, aż wino wyparowało.

PS. Lubię i polecam czerwony ryż. Jest zdrowy!

Na zdrowie! 🙂

Komentarze 4 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

A co z ryżem…? Po prostu gotujemy go osobno? Nie widzę go nigdzie w przepisie…

Hey Aniu co sadzisz o winie? W jakich ilosciach mozna pic zeby nie szkodzilo gdy cwicze i jakie wino?

Zapisy już wkrótce ruszają.
Informacje będą na stronie!