Rozgrzewające warzywa

Rozgrzejmy się trochę w tym chłodnym okresie i dodajmy do warzyw indyjskie przyprawy. Smakują słońcem, a tego nam aura skąpi wyjątkowo. Niech więc słońce grzeje z talerza :).

Brokuł umyłam i podzieliłam na cząstki. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę jak do zupy. Pokrojoną cebulę i posiekany czosnek zeszkliłam na maśle klarowanym dodając starty imbir wielkości kciuka. W żeliwnym garnku rozgrzałam masło klarowane, dodałam kminek, cayenne, kurkumę, kolendrę, cebulę i czosnek. Wsypałam pokrojone warzywa i podlałam wodą. Dusiłam pod przykryciem. Kiedy ziemniaki były miękkie skropiłam wszystko cytryną i wkroiłam mango.

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Od dłuższego czasu zaglądam tutaj
bo znajduję u Ciebie ciekawe pomysł kulinarne i mądre porady zdrowotne 🙂

Super pomysł na zdrowe rozgrzewające danie 🙂

Aniu a czy masz w swojej prywatnej książce kucharskiej przepis
na zdrową sałatkę z kiełkami? Czekam na przepis 🙂
Pozdrawiam