Placuszki jabłkowo-kokosowe

Dzisiaj kolejny posiłek z mojego menu 🙂 Więcej świetnych przepisów znajdziesz w aplikacji Diet & Training by Ann.

 

Sposób przygotowania:

Jabłko zetrzyj na tarce i odciśnij sok. Olej rozgrzej na patelni. Pozostałe składniki wymieszaj, formuj z masy placki i smaż z obu stron. Posyp owocami i dodaj mus kokosowy.

Komentarze 10 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Moje ulubione śniadanie obok placuszków bananowych z płatkami owsianymi ? Jeśli jabłka są odpowiednio słodkie, to nie trzeba już żadnych dodatków.

Czy ten mus kokosowy a przepisu dodajemy jak robimy ciasto czy juz do gotowych plackow do owocow. Przepraszam ale jest to dla mnie niezrozumiale.

Paniu Aniu ile te placuszki maja kcl ??? Mozna je w diecie diet by Ann zamienic w sniadaniu np za jajrcznice lub omlets czy raczej jest to obiad ? Proszę o odpowiedz.

Placuszki to typowo węglowodanowe śniadanie, a jajecznica czy omlet to śniadanie białkowo-tłuszczowe. Zależy jaki Pani ma cel? Jak są rozłożone makroskładniki w dziennym zapotrzebowaniu 🙂

Aniu,ja kupilam ostatnio mus kokosowy od ciebie ze sklepu,i był taki twardy,czy ja go muszę położyć gdzieś w cieple żeby uzyskał konsystencję jaką powinien?

Z tego co wiem to mus / olej kokosowy zawsze twardnieje w niskiej temperaturze, np. w lodowce. W temperaturze pokojowej powinnien byń płynny.

Tak, aby miał konsystencję musu należy go położyć w ciepłym miejscu bądź energicznie mieszać przez około 10 minut 🙂 Pychota!

Dzień Dobry pani Aniu.
Zastanawiam się na jakim tłuszczu smażyła pani te placki. Bo to jest bardzo istotne.
Pozdrawiam.

przecież masz olej kokosowy to nie nalewasz już nic na patelnie smażysz na suchej i jest git.