Szybki i prosty krem z marchwi
Czasami pyszne i smaczne dania nie wymagają wielu składników, ani dużego nakładu pracy. Wystarczy sięgnąć po to, co jest łatwo dostępne i dodać odpowiednie przyprawy. Do tej zupy wykorzystałam marchewkę, która jest prawdziwym bogactwem beta-karotenu, czyli prowitaminy A 🙂
Sposób przygotowania:
W garnku rozgrzałam masło klarowane, podsmażyłam drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodałam pokrojoną marchew, ziemniaka i całość zalałam wodą tak, aby przykryła warzywa. Gotowałam warzywa do miękkości, a następnie zblendowałam je z dodatkiem przypraw i musztardy. Wlałam krem do miseczki, udekorowałam liśćmi bazylii i oprószyłam odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Przepis pierwsza klasa. Pozdrawiam ?.