Tarta bezglutenowa ze szparagami

Nie daruję – co tydzień jemy szparagi :P. Mamy je na straganach za krótko, by móc się nimi w pełni nacieszyć, więc korzystajmy :). I jest już młody szpinak! 🙂

6 szparagów

Składniki ciasta dokładnie wymieszałam. Przełożyłam do formy. Składniki pesto zmiksowałam. Posmarowałam ciasto. Szparagi umyte i przekrojone ułożyłam na cieście. Skropiłam oliwą i piekłam 45 minut w 170 °C z termoobiegiem.

Mniam!

Komentarze 8 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Zrobilam wczoraj i niestety wyszlo gorzkie. Zapewne za sprawa maki jaglanej. Mieszkam w Niemczech i niezle sie nalatalam za ta maka, kupilam ja specjalnie do tego przepisu w sklepie ze zdrowa zywnoscia za ponad 5€ za 500 gram! Wiec oczekiwalabym, ze … nie bedzie gorzka 🙂
Chcialabym sprobowac tego przepisu jeszcze raz ale z inna maka- ktos wie, czym najlepiej zastapic make jaglana?
Jesli chodzi o konsystencje to tarta wyszla ladnie zbita, dobrze sie kroila, w smaku i konsystencji ogolnie podobna jest do chleba.
Nastepnym razem zrobilambym rowniez podtrojna porcje pesto, bo tarta sama w sobie jest dosc sucha (u mnie byla). Szparag dalam 10 – polecam dac tyle ile wlezie na forme 🙂 No i przede wszystkim nie uzywac gorzkiej maki 🙂

Już się ciesze, że sezon na szparagi powoli się zaczyna 🙂 Zawsze potrafisz wyczarować jakieś fajne przepisy z tego warzywa. Pamiętam, że nie zawsze lubiliśmy szparagi, przekonaliśmy się do nich jakieś 2 lata temu, za sprawą właśnie jakiegoś ciekawego przepisu 🙂 http://dbamofigure.pl/

Uhhhhhh, pychota! 🙂
Robie to dzisiaj,ale napakuję zdecydowanie więcej szparagów-kocham:)
PS: nie wiem o co chodzi, ale ja w Łodzi nie widze szparagów na straganach jeszcze :/Kupuje w marketach, te zagraniczne 🙁