Tarta marchewka z daktylami

Ucieramy! Marchew – jak to na przednówku :). Doskonale pamiętam z dzieciństwa tartą marchewkę z jabłuszkiem. I teraz ją lubię. Ale dziś, w podróży, postanowiłam dać naszej swojskiej marchewce egzotyczne towarzystwo: daktyle, kokos i migdały. I też jest pysznie :).

12939644_1175586815784717_148300561_n

Marchew obrałam, umyłam i utarłam. Daktyle posiekałam i wymieszałam z marchewką, płatkami migdałów i wiórkami . Z pozostałych składników zrobiłam sos.

Smacznego!

Komentarze 6 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Wygląda pysznie. Olej lniany jest zdrowszy od rzepakowego ?

Wygląda smakowicie, może takie lekkie danie pomoże mi na ogromne nudności, które mnie nękają w ciąży przez całą dobę…:(