Tarta marchewka z daktylami
Ucieramy! Marchew – jak to na przednówku :). Doskonale pamiętam z dzieciństwa tartą marchewkę z jabłuszkiem. I teraz ją lubię. Ale dziś, w podróży, postanowiłam dać naszej swojskiej marchewce egzotyczne towarzystwo: daktyle, kokos i migdały. I też jest pysznie :).
Marchew obrałam, umyłam i utarłam. Daktyle posiekałam i wymieszałam z marchewką, płatkami migdałów i wiórkami . Z pozostałych składników zrobiłam sos.
Smacznego!
Komentarze 6 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Dobre po treningu? 🙂
Wygląda na pyszny, zamierzam zrobić
Właśnie zrobiłam i jest pyszne!!!!
Wygląda pysznie. Olej lniany jest zdrowszy od rzepakowego ?
Wydaje mi się, że tak.
Wygląda smakowicie, może takie lekkie danie pomoże mi na ogromne nudności, które mnie nękają w ciąży przez całą dobę…:(