Sałatka z kurkami i fasolką szparagową

 

Nieubłaganie zbliża się jesień . Uświadamia nam to przede wszystkim ostatnia aura na zewnątrz…ale nie ma tego złego :), poniewaz w tym okresie, możemy się nacieszyć jesiennymi darami natury, a do nich niewątpliwie zaliczają się grzyby. Dziś w roli głównej kurki, które możecie dostać na każdym straganie – jeśli nie lubicie lub nie macie czasu sami ich uzbierać. Zrobiłam z nich szybką sałatkę.

Lubicie chodzić do lasu na grzybobranie? Ja kiedyś bardzo chętnie uzupełniałam zapasy, chodząc na spacery do lasy.

 

 

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzałam masło ghee i wrzuciłam oczyszczone kurki. Dodałam rozmaryn i majeranek, sól, pieprz i dusiłam do miękkości.
W osobnym garnku, w osolonej wodzie gotowałam fasolkę
Do miski dodałam rukolę pokrojone pomidorki, przygotowane kurki i drobno pokrojoną ugotowaną fasolkę. Posypałam płatkami migdałowymi oraz tartym parmezanem

Komentarze 6 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

olejem kokosowym 🙂