Nietypowy tatar z łososia z groszkiem i awokado
Tatar ma zarówno swoich gorących zwolenników, jak i przeciwników. Miłośnicy łososia, koniecznie powinni jednak spróbować mojej dzisiejszej propozycji 🙂 Tatar z łososia to świetny pomysł na przystawkę lub śniadanie białkowo-tłuszczowe. Pamiętajcie jednak, aby przygotowując potrawy z surowego mięsa lub ryb szczególnie zadbać o jak najwyższą ich jakość i świeżość.
Sposób przygotowania:
Łososia pokroiłam drobno w kostkę. Awokado obrałam, usunęłam pestkę i również pokroiłam w kostkę. Odsączyłam wodę z puszki groszku. Wszystkie składniki wymieszałam i uformowałam na talerzu (użyłam foremki okrągłej, aby tatar ładnie wyglądał). Całość skropiłam delikatnie kilka kroplami soku z cytryny.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…