Tatar z domowym ketchupem
Śniadanie białkowo – tłuszczowe, czyli to, co sportowe tygryski lubią najbardziej :).
Umyte mięso wymieszałam z oliwą, cebulką, sosem, musztardą i przyprawami. Na uformowany w miseczce tatar wyłożyłam pokrojony pomidor i żółtko. Dodałam ketchup.
Domowy przepis na ketchup:
Pomidory sparzyłam i obrałam ze skórki, pokroiłam. Wszystko zmiksowałam.
Komentarze 6 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Nie wiem jak możecie jeść surowe mięso skoro możecie złapać pasożyta tasiemiec.
Czy to przepis na śniadanie dla jednej osoby ? Dziękuje z góry za odpowiedz i pozdrawiam
Polecam tez keczup z buraka! Przepyszny i do tatara idealnie pasuje
Kocham smak tatara ale tak bardzo boję się kupować mięso i jeść je surowe :/ Choć mam “sprawdzone” miejsce kupowania mięsa to czasami różnie bywa… A można do tatara kupować wołowinę pakowaną próżniowo, która jest dostępna w sklepach sieciowych?
Witaj Aniu,
Chciałem zapytać, czy diera rozłączna jest waszym osobistym pomysłem (weglowodany nie z białkami), czy jest to standard w diecie np. piłkarzy BVB czy Bayernu?
Kup udziec wołowy i przed zrobieniem tatara zamroź w całości na minimum dwa dni.
To typowa obróbka termiczna.