Walentynkowy pucharek z nutą chili
Już za dwa dni Walentynki! Może uczcicie je pysznym, słodkim śniadaniem…? Proponuję czekoladowy krem z odrobiną chili, które (jak pewnie wiecie) jest afrodyzjakiem! Pikantna przyprawa nada całości aromatu i przełamie słodki smak kremu. Ten przepis i wiele innych znajdziecie w mojej aplikacji Diet and Training by Ann TUTAJ.
Sposób przygotowania:
Daktyle suszone zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 15 minut. Laskę wanilii przekroiłam na pół i wydrążyłam nasionka. Do garnka wlałam napój kokosowy, wsypałam płatki owsiane i gotowałam na małym ogniu kilka minut, aż stały się miękkie. Dodałam namoczone daktyle, kakao, syrop klonowy, chili, cynamon, wanilię i całość zblendowałam.
Powstały krem przełożyłam do pucharka, dodałam na wierzch posiekane orzechy i rozmrożone maliny 🙂
Komentarze 2 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Zrobię na walentynkowe drugie śniadanko😍♥️
Walentynki to importowane święto. Ale bardzo słuszne i potrzebne. Pozdrawiam. 😘