Wiśniowy deserek

Uwielbiam wiśnie za ich soczysty i lekko kwaśny smak, ale także za ich niezwykłą wartość odżywczą.  Owoce te stanowią bogactwo antyoksydantów, zawierają sporo witaminy C  i witamin  z grupy B. Wiśnie ponadto są dobrym źródłem błonnika pokarmowego, a poza tym są niskokaloryczne. Wiśnie wykazują również cenne właściwości zdrowotne. Niestety owoce wiśni są nietrwałe w stanie świeżym, dlatego polecam ich mrożenie, aby można było wykorzystać je w naszej kuchni przez cały rok. Co ważne mrożone wiśnie zachowują swoją charakterystyczną barwę, smak i zapach.

Sposób przygotowania:

Wiśnie ugotować w wodzie z siemieniem lnianym, zblednować wszystkie składniki.

Komentarze Jeden komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Też lubię wiśnie. Szczególnie te świeże. Pozdrawiam.?