Wytrawna jaglanka z ziołami
Znudziły Wam się tradycyjne, słodkie jaglanki? Co powiecie na wersję wytrawną? Kasza jaglana to dobre źródło witamin z grupy B, a przy tym jest produktem naturalnie bezglutenowym i bardzo uniwersalnym w kuchni: sprawdzi się jako baza słodkiego śniadania, deseru w formie puddingu, dodatek do dań obiadowych (mięs, gulaszu) lub sałatek. Poniższy przepis znajdziecie w aplikacji Diet & Training by Ann TUTAJ 🙂
Sposób przygotowania:
Kaszę przepłukałam pod bieżącą, zimną wodą, a następnie ugotowałam zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Awokado pokroiłam w kostkę, a suszone pomidory w paski. Wymieszałam ugotowaną kaszę z tymiankiem, kurkumą, solą i pieprzem. Dodałam na wierzch awokado i pomidory.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Ciekawy pomysł! Zazwyczaj jadam jaglanki na słodko, ale może czas spróbować czegoś nowego 🙂