Zapiekanka z krewetkami i warzywami
Masz ochotę na lekkie , warzywne danie, nie wykluczając odpowiedniej ilości białka zwierzęcego?
Dzisiaj zapiekanka, ale nie banalna, choć samo przygotowanie jest naprawdę proste.
Koniecznie spróbuj.
Zapiekanka z krewetkami i warzywami
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W tym czasie dokładnie umyj krewetki i warzywa. warzywa pokrój na małe kawałki – talarki. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem/olejem i ułóż na jego na dnie pokrojone warzywa. Następnie poukładaj na nich krewetki. W miseczce wymieszaj jajka, czosnek, mąkę kokosową, masło, śmietankę kokosową i przyprawy. Wlej na krewetki i warzywa. Jeśli chcesz, posyp na wierzchu parmezanem (opcjonalnie)
Po 30 minutach krewetki powinny być już miękkie. Jeśli nie, piecz je do 40 minut. Wyjmij naczynie i na koniec posyp zapiekankę posiekaną świeżą kolendrą i dopraw chilli.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Bardzo ciekawy artykuł ! Aż miło się czyta …