Zielona przekąska z miętą i szynką dojrzewającą
Latem, kiedy pogoda zapewnia nam wysokie temperatury, większość z nas szuka orzeźwienia i odświeżenia. Nie czas na rozgrzewające zupy czy napary. I dobrze — wszystko ma swoją porę i to też ma swój urok.
O tym, jak zdrowo radzić sobie z upałami, aby czerpać z lata przyjemność, pisałam TUATJ! Znajdzie tam cały akapit na temat diety, a w nim informację o sałatkach. I właśnie przepis na sałatkę idealną na upały chcę Wam dziś zaproponować.
Zieleń na talerzu, to to, co uwielbiam. Połączenie mięty, awokado i ogórka to gwarantowana świeżość! Tę sałatkę opisałabym krótko: szybko i smacznie. Sprawdźcie sami. 🙂
Sposób przygotowania:
Ogórka i awokado pokroiłam w kostkę, a szynkę w paski. Wymieszałam pokrojone składniki. Całość posypałam posiekaną miętą i skropiłam oliwą.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…