Zupa jarzynowa – stawia na nogi!

Dziś kolorowa jesienna zupa. Z najpopularniejszych warzyw i zdrowa :).

Warzywa dokładnie umyłam i obrałam, pokroiłam w plasterki/dużą kostkę. Zagotowałam wodę z przyprawami. Najpierw gotowałam marchew, pietruszkę, selery i ziemniaki, a po 15 minutach dodałam resztę warzyw i masło.

Proste i pyszne :).

Komentarze 16 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Zupa z Twojego przepisu Aniu jest pyszna ! Robię ją już po raz kolejny na obiad 😉 i wszystkim domownikom bardzo smakuję…dziękuję Ci za te wszystkie fajne przepisy 😉 z bardzo wielu już skorzystałam i wracam do nich nie raz 😉

Wypróbowałam przepis, zupa rewelacja!!! na śniadanie, obiad, gdy się zmarznie. dzięki!

Czy mogłabym poprosić o informacje, czy można ćwiczyć rano na czczo (znajduję na ten temat sprzeczne wiadomości) i czy po treningu wieczorem powinno się zjeść posiłek? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Takie informacje pojawiły się już milion razy na blogu. Są chyba nawet oddzielne wpisy, polecam poszukać.

Rany! Tak dawno nie jadłam jarzynowej! Najlepsza oczywiście autorstwa mojej Babci ale jak patrzę na ten przepis to myślę, że może mieć konkurencję :))

Aniu, dlaczego w Twoich zupach nie ma mięsa? Czy takie zupki z mięsem są niezdrowe? Proszę o odpowiedz. pozdrawiam

Ann pytanie z innej beczki, czy łosoś atlantycki jest zdrowy? Bardzo zależy mi na pani opinii.

Wygląda naprawdę konkretnie 🙂 Z reguły zupy jarzynowe kojarzą mi się z wodą z małymi kawałkami warzyw, a tutaj duże “mięsiste” kawałki nadające bardzo apatyczny wygląd 🙂 Nie dodawałem jeszcze cykorii i imbiru do zup, muszę koniecznie wypróbować. Takie zupy teraz będą na topie w końcu jesień w pełni 🙂 http://dbamofigure.pl/