Zupa krem z brokułów z rukolą

Dziś na zielono

Na patelni rozgrzałam olej kokosowy i poddusiłam pół cebuli z czosnkiem. W garnku ugotowałam brokuły dodając przyprawy, marchew, seler i drugą połowę cebuli. Kiedy warzywa zmiękły zmiksowałam je, dodałam rukolę i gotowałam dalej 3 minuty. Po ponownym zmiksowaniu dodałam migdały.
Czasami dodaję do tej zupy nieco chilli.

Smacznego!

Komentarze 49 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Witam Aniu!
Swietny rzetelny blog, super ciekawe I smaczne przepisy! Uzaleznia. Edukuje. Motywuje. Dziekuje Ci za dzielenie sie swoja wiedza i za prace ktora w to wkladasz! Mieszkam w Libii I dziele sie tu Twoimi przepisami z tymi mniej opornymi; ) do ten zupy dodaje jeszcze jajko I gotujac roztrzepuje widelcem a potem wszystko mixuje, Co Ty no to?

Witam mam zamiar zrobić zupkę dzisiaj i zastanawiam się ile rukoli? Napisz proszę co o sądzisz o mrożonkach warzywnych?
pozdrawiam Ewa

zupaka ok, ale po dodaniu magi w płynie i jednej kostki rosolowej 😀
ale po pewnym czasie jak odstoi jest o wiele smaczniejsza 😉

Aniu sporo na Twoim blogu o zakwaszeniu organizmu. Mam w planie kupić sok z aloesu: czy taki z dodatkiem kwasku cytrynowego bedzie ok, czy raczej unikać tego składnika, bo może zakwaszać?
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź. 😉

Gorsze są konserwanty typu benzoesan sodu.
Pozdrawiam

Pozdrawiam,Anna! Już dość długi czas jem za twoim przykładem. Dziś mam urodziny i chciałabym przygotować coś świąteczny,ale i mniej szkodliwe. Bardzo chciałbym,aby moim znajomym się podobało) Poradź,proszę,jakieś potrawy. Z poważaniem,z Rosji!

Wszystko jest na blogu.
Pozdrawiam

Droga Pani Aniu!
Nie wiem jak to Pani robi , bo nie czytam żadnych blogów o jakiejkolwiek tematyce , na ten natknąłem się , gdy przypadkiem natrafiłem na Pani Instagram .Nie wiedziałem wtedy nawet , że jest Pani żona Roberta xD .
Nie przyrządzam , żadnych dań które się tu pojawiają z powodu , że po prostu mało rzeczy mi na świecie smakuje , ale dzięki Pani , dzięki Pani uśmiechowi , radości płynącej z życia , w jakiś nadnaturalny sposób , mam ogromną motywacje zmieniać swoje życie . Od tygodnia zacząłem regularnie chodzić na siłownię , wcześniej chodziłem tylko sporadycznie , zacząłem jeść owoce i produkty bogate w błonnik . Nie jem żadnych słodyczy , polubiłem ryby , mam dużo energii !
Mimo , że nie mam wielkiej nadwagi , ważę 74 kg przy 170 wzrostu , to jestem przekonany , że za parę miesięcy powiadomię Panią , że ważę już 10 mniej , że czuje się znacznie lepiej w swoim ciele i z absolutną pewnością będzie to Pani zasługa.

Serdecznie Pozdrawiam

Czesc Aniu,

Mam do Ciebie pytanie:
Czy moze wiesz co pomaga na tradzik? Mam go strasznie duzo. Wszystkiego juz probowalam:( Nic nie dzaiala. Uzywam specialnych kremow. Pije duzo wody! I dalej nic. Juz nie wiem co robic. Prosze odpowiedz mi.
Slyszalam ze soki z buraka i marchewki pomagaja, czy to prawda?
I czy picie duzo wody tez moze cos dac?

Dziekuje Bardzo,
Agata

Proszę zadbać o wątrobę i odkwaszanie organizmu.
Pozdrawiam

Witaj Aniu, już wiem, że takie zupki idealnie jeść na śniadanie, ale chciałam zapytać czy w porze śniadania do takiej zupy dodać jakąś kromeczkę ciemnego chlebka? Czy lepiej zjeść samą zupkę? Ugotowałam selerową według Twojego przepisu i jest cudownie pyszna! Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. 🙂

Można zjeść kromkę chleba lub dodać do zupy kiełki soczewicy lub cieciorki- będzie jeszcze zdrowiej :).
Pozdrawiam

Witaj Aniu, jakiego selera urzylas korzeniowego czy naciowego ?

Gdy krem jest za gęsty można go uzupełnić wodą lub bulionem ?
Pozdrawiam

Ile mniej więcej na porcję takiej zupy należy dodać tłuszczu roślinnego ?

2 – 3 łyżki do całości.
Pozdrawiam

Napisz proszę w jakiej ilości wody gotowałaś, a później zmiksowałaś warzywa 🙂

Woda powinna zakrywać warzywa.
Pozdrawiam

Moja córka od maleńkości lubuje się w kremie brokułowym, na wierzchu zawsze kładziemy jeszcze kleks jogurtu greckiego. Pycha!

Ok Aniu zupę robię sobie dziś na jutro. Dam znać jakie wrażenia 🙂
Migdały mają być prażone ? Bo tak wyglądają na zdjęciu.

Bardzo mi podobają się twoje przepisy. Poproszę o więcej właśnie bezglutenowych szczególnie 2 dań bo czasem brak mi już pomysłów

Aniu czy mogłabyś te przepisy dodawać bardziej szczegółowe? 🙂 krem wyszedł przepyszny, ale niestety za rzadki 🙁

Polecam proszek alkalan.
Pozdrawiam

Tak, tym razem bez:)
Pozdrawiam

Z samych warzyw, ponieważ to jest krem a nie zupa. Kremy się tak robi- bez kości lub mięsa.

Aniu zastanawiam sie dziś czy ja mogę przechowywać ryż , kaszę , bakalie, chia i resztę produktów eko w lodówce ? Nie mam miejsca w szafkach, a w lodówce owszem !! Pozdrawiam serdecznie !

Mam prośbę dotyczącą friendstraining. Ćwiczę z Wami codziennie, na zmianę ten z boksowaniem i ten z taśmami. Uwielbiam to robić mając włączony równolegle Wasz filmik, bo świetnie motywujecie w trakcie i przypominacie o pewnych elementach, które mi czasem wypadają z głowy – jak proste plecy czy WYDECH! 🙂 Stąd moja prośba – czy mogłybyście przygotowując kolejny zestaw (bo mam nadzieję, że taki się pojawi) zachowywać 10 sekundowe przerwy między seriami? W treningu z taśmami tak szybko jest przejście do kolejnej rundy, że nie nadążam 🙂
Przy okazji dzięki za świetne treningi z uśmiechem na twarzy i powodzenia w sportowej karierze!

I kiedy łączyła Pani zawartość patelni z zawartością garnka? Przed gotowaniem, przed zmiksowaniem, czy na sam koniec? Pozdrawiam serdecznie.

Pod koniec gotowania, pozdrawiam:)

Brzmi pysznie! A ile tej rukoli, bo w składnikach nie widzę…?

Ja dodaje jeszcze 2 ziemniaki oraz 2 serki topione ….w sumie to można kombinować z kremami…

Można dodać jeszcze pora do takiej zupki i wszystko gra ;-*

Też ją wypróbowałam już;-*

polecam do kremu z brokułow dodać jeszcze biala czesc pora (wczesniej duszonego na masle klarowanym i odrobiona tymianku) – swietne polaczenie !