Krem z cukinii z miętą
Na zewnątrz robi się coraz przyjemniej. Poranne słońce wpadające do okien sypialni to chyba najlepszy budzik, zgodzicie się ze mną? 🙂 Zanim wiosna na dobre rozgości się w Waszych ogrodach, wprowadźcie ją na talerzu. Ta zielona zupa krem — pełna aromatycznych ziół, to dobry początek.
Smacznego! 🙂
Sposób przygotowania:
Cukinię pokroiłam w plastry, a czosnek posiekałam. W garnku rozgrzałam masło klarowane (ghee), podsmażyłam czosnek i cukinię. Warzywa zalałam wodą, dodałam przyprawy i zagotowałam. Zblendowałam zupę z dodatkiem świeżej mięty i natki pietruszki. Dodałam jeszcze odrobinę wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję i całość podgrzałam.
Przed podaniem posypałam zupę pokruszoną fetą.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…